Ογκολογική Χειρουργική

En
Static_tumor

Ογκολογική Χειρουργική

Οι δυο βασικές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι α) το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και β) το ακανθοκυτταρικό καρίνωμα, δηλαδή το μελάνωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί και αν βρουν κάποιο σημάδι ή κάποια πληγή η οποία δεν περνάει επισκέπτονται κάποιον ιατρό.

Α) Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι αρκετά συχνό σε ηλικίες άνω των 60 ετών και συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο. Η αντιμετώπιση του βασικοκυτταρικού καρκίνου γίνεται από τους Πλαστικούς Χειρουργούς με χειρουργική αφαίρεση και βιοψία. Όταν η βιοψία δείξει βασικοκυτταρικό καρκίνωμα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να είμαστε προσεκτικοί και αν στο μέλλον παρουσιάσουμε κάποιο καινούριο σημάδι να επισκεφθούμε και πάλι κάποιον ειδικό.

Β) Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα

Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά θέλει περισσότερη προσοχή διότι η πορεία του μπορεί να είναι πιο βαριά.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 1 εώς 2 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Λίγες μόνο ώρες εώς μια ημέρα

Προτεινόμενη αναισθησία:

Τοπική ή Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

Οποτεδήποτε χρειαστεί

Έχετε σπίλους που φοβάστε μη μετατραπούν σε μελάνωμα; Μην ανησυχείτε. Θα σας ενημερώσει πλήρως ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Μιχελάκης. Επικοινωνήστε μαζί του και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για όγκους στο δέρμα, για αφαίρεση σπίλων, για αντιμετώπιση μελανώματος, για ογκολογική χειρουργική, που περιλαμβάνει την αφαίρεση και βιοψία ακανθοκυτταρικού και βασικοκυτταρικού καρκινώματος. Ο ιατρός θα σας ενημερώσει ακόμα για το σε ποιες κλινικές πραγματοποιούνται επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων, χρόνο αποκατάστασης δέρματος, ακόμη και για το κόστος επεμβάσεων ογκολογικού περιεχομένου.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin