Ρινοπλαστική

En
Static_rhinoplasty

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική μπορεί να είναι μια επέμβαση καθαρά για αισθητικούς – καλλωπιστικούς λόγους, αλλά όταν συνδυαστεί με διόρθωση του διαφράγματος είναι πλέον μια επανορθωτική επέμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση αποσκοπούμε στη βελτίωση της λειτουργικότητας της μύτης και παράλληλα μπορούμε να διορθώσουμε και κάτι που μας «ενοχλεί».

Η ρινοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική. Όλη η επέμβαση συνήθως γίνεται εντός της μύτης, διαμέσου των ρουθουνιών χωρίς εξωτερικές τομές, εκτός λίγων εξαιρέσεων, που μπορεί να χρειαστεί να μειώσουμε το εύρος των ρουθουνιών. Τότε μόνο υπάρχει μια μικρή τομή, που δε διακρίνεται, εκεί που τα ρουθούνια ενώνονται με τη ρινοχειλική αύλακα. Στην κλασική ρινοπλαστική τα ράμματα απορροφώνται. Στα ρουθούνια τοποθετούνται ταμπόν και εξωτερικά ένας νάρθηκας που προστατεύει τη μύτη από χτυπήματα και βοηθά στη διατήρηση του αποτελέσματος.

Υπάρχει και η ανοιχτή ρινοπλαστική που χρησιμοποιείται συνήθως μετά από κακώσεις ή επανεγχειρήσεις όπου υπάρχει δυσκολία με την κλειστή – κλασική μέθοδο. Τα ταμπόν από τα ρουθούνια αφαιρούνται σε 24-48 ώρες και ο νάρθηκας της μύτης σε 7-10 ημέρες. Η πλήρης επανένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 10 - 15 ημέρες. Αρχικά συνήθως υπάρχει οίδημα που υποχωρεί σταδιακά. Η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έρχεται σιγά σιγά για να ολοκληρωθεί σε 6-12 μήνες περίπου από την επέμβαση. Η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπεται μετά από 6 - 8 εβδομάδες.

Η ρινοπλαστική μπορεί να είναι μια επέμβαση καθαρά για αισθητικούς λόγους, αλλά ενίοτε αποτελεί και επέμβαση επανορθωτικής πλαστικής

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 2 εώς 3 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Λίγες μόνο ώρες εώς μια ημέρα

Προτεινόμενη αναισθησία:

Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

18 – 70 ετών

Θέλετε να διορθώσετε τυχόν ατέλειες στη μύτη σας; Θέλετε άμεσα αποτελέσματα για επέμβαση ρινοπλαστικής; Επισκεφτείτε αμέσως τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Μιχελάκη και προχωρήστε σε εγγυημένες αισθητικές επεμβάσεις προσώπου και μύτης, επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής, επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής, πλαστικές επεμβάσεις ρινοπλαστικής με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής. Υποβληθείτε σε ανοιχτή ρινοπλαστική, κλειστή ρινοπλαστική ή και διόρθωση διαφράγματος απλώς και γενικά διόρθωση σε προβλήματα μύτης, ρινοχειρουργική, διόρθωση σχήματος μύτης, πάντα με βάση ό,τι ταιριάζει στο πρόσωπό σας.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin