Μειωτική Μαστών

En
Static_breast-reduction

Μειωτική Μαστών

Το στήθος για τη γυναίκα αποτελεί το σύμβολο της θηλυκότητας, της μητρότητας και του ερωτισμού. Σε πολλές περιπτώσεις όμως ο μεγάλος και πτωτικός μαστός είναι η αιτία προβλημάτων που απασχολούν τη γυναίκα και κάνουν τη ζωή της δύσκολη.

Η μεγαλομαστία αρχίζει από την εφηβεία και συνεχίζει ως και την εμμηνόπαυση και οφείλεται κυρίως σε ένα συνδυασμό ορμονών. Η αύξηση του στήθους αφορά και τον μαζικό αδένα αλλά και το λίπος που βρίσκεται στην περιοχή του στήθους.

Οι λόγοι που θα κάνουν μια γυναίκα με μεγάλους μαστούς να απευθυνθεί στον Πλαστικό χειρουργό είναι αρκετοί.

 

Αναφέρονται κυρίως:

  • πόνοι στην πλάτη και στους ώμους
  • αυλακώσεις στους ώμους από το σουτιέν,
  • κύφωση,
  • χρόνιος πόνος κατά τη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας,
  • ινοκυστική μαστοπάθεια,
  • ενοχλητικές δερματίτιδες στις υπομάστιες πτυχές κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες,
  • προβλήματα ένδυσης και εμφάνισης.

Πέρα από όλα αυτά η γυναίκα ενδιαφέρεται και για το αισθητικό αποτέλεσμα. Ένα μικρότερο και στητό στήθος θα ικανοποιούσε σχεδόν κάθε ενδιαφερόμενη. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μείωσης του στήθους. Ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα ακολουθείται και η ενδεδειγμένη τεχνική. Η κάθε τεχνική έχει τη δική της μορφολογία τομών.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική υπό γενική αναισθησία και χρειάζονται 1-2 ημέρες παραμονή στην κλινική. Φοράει ένα ειδικό σουτιέν για 3-4 εβδομάδες και από την πρώτη εβδομάδα μπορεί να επανέλθει στη δουλειά της. Η επέμβαση πρέπει να γίνεται σε ηλικία άνω των 18 ετών.

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης:

Από 2 εώς 4 ώρες περίπου

Xρόνος παραμονής στο Nοσοκομείο:

Μία εώς δύο ημέρες

Προτεινόμενη αναισθησία:

Γενική Αναισθησία

Συνήθης ηλικία υποψηφίου:

18 – 70 ετών

Έχετε υπερβολικά μεγάλο στήθος που σας δυσκολεύει στο περπάτημα και στις καθημερινές σας δραστηριότητες; Θέλετε άμεσα αποτελέσματα; Επισκεφτείτε αμέσως τον πλαστικό χειρουργό Μιχελάκη Δημήτρη και εξετάστε μαζί του το ενδεχόμενο μιας πλαστικής επέμβασης για μείωση του στήθους σας, πλαστική για μείωση μαστών, μειωτική στήθους, μειωτική μαστών, επεμβάσεις για τη σμίκρυνση του μεγέθους του μαστού, μειωτική μαστοπλαστική, και λοιπές χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της μεγαλομαστίας. Ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό για τους κινδύνους μιας πλαστικής επέμβασης μείωσης των μαστών, αλλά και για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας επέμβασης μείωσης στήθους.
Δείτε το προφίλ μου στο Linkedin